İLK DEFA SAYILARLA BOYAMA YAPACAKLARA BAŞARILI VE DENENMİŞ 10 İPUCU

Tarih: 05.08.2021 12:44
İLK DEFA SAYILARLA BOYAMA YAPACAKLARA BAŞARILI VE DENENMİŞ 10 İPUCU
Yapmaktan keyif aldığımız aktivitelere vakit ayırmak bizlere kendimizi daha rahat ve mutlu hissettirir. Yeni deneyimler kazanmak, farklı yerler gezmek, hobiler edinmek yaşam enerjimizi arttırırken dünyaya pozitif bir bakış açısıyla bakmamızı da sağlar. Hobiler edinmek, kendimize vakit ayırmak yaşam kalitemizi artırırken yeni arkadaşlıklar kazanmamızı da sağlar. Arkadaşlarınızla hobileriniz hakkında konuşmak, paylaşımlarda bulunmak da sohbetlerinizin daha keyifli ve verimli bir hale dönüşmesine katkıda bulunur. Hobi edinmenin çocuklar için çok önemli olduğunu biliyoruz ancak hobi edinmek yalnızca çocuklara özgü bir durum değildir. Yaş fark etmeksizin herkes hobi edinerek hayatına renk katabilir. Sanatsal faaliyetler, spor aktiviteleri ve daha birçok alanda kendinize yeni bir hobi edinebilirsiniz. Özellikle sanatsal faaliyetlere vakit ayırdığımızda sağ ve sol beynimiz aynı anda çalıştığından zihinsel gelişimimize olumlu etki sağlar.
Analitik düşünme becerimiz, konsantrasyon düzeyimiz sanatsal faaliyetler sayesinde gelişir. Sayılarla Boyama yapmak son dönemlerde sıklıkla tercih edilen aktiviteler arasında yerini aldı. Bazılarınızın "Sanata yeteneğim yok, yapamıyorum” dediğini duyar gibiyim. Hiçbir eğitime gerek duymadan yalnızca numaraları takip ederek ortaya şahane eserler çıkarabileceğiniz Sayılarla Tablo Boyamayı mutlaka denemeli ve yakın çevrenize de denetmelisiniz. İlk defa sayılarla boyama yapacaklar için 10 adet harika ipucunu sizler için bir araya getirdik. İpuçlarını takip ettiğinizde siz de ortaya çıkan tabloya inanamayacaksınız.Yalnızca numaraları takip edecek ve verdiğimiz tüyolar sayesinde hiç zorlanmayacaksınız. İster kendiniz ister sevdiklerinizle birlikte yıllar geçse bile dönüp baktığınızda anlamlı bulacağınız bir tablo bırakmış olacaksınız. Ortaya çıkardığınız şahane tabloyu isterseniz evinizin bir köşesine asarak dekorasyonunuza renk katabilirsiniz. Sevdiklerinize anlamlı bir hediye vermek isterseniz de her bir köşesini kendi ellerinizle boyadığınız bir tabloyu hediye etmek sandığınızdan çok daha değerli ve anlamlı bir hediye fikri olabilir.
1. Boyamaya Başlamadan Önce Tuvalinizin Fotoğrafını Çekin
Yeni deneyimler hepimizin içinde tatlı bir heyecan yaratır. Keşfetmenin verdiği keyifle heyecan bir araya geldiğinde bazen istenmedik durumlarla karşılaşabiliriz. Siz de ilk defa sayılarla boyama yapmanın verdiği heyecanla hata yapmaktan korkuyor olabilirsiniz. Bu tatlı heyecanın getirdiği korkuyla yapılan hatalar için tabii ki bir çözüm yolumuz var. Kazara bir numaranın üstü boya ile kapandığında bu durumu telafi edebilmek için ilk işiniz boyama yapmaya başlamadan önce tuvalin fotoğrafını çekmek olmalıdır. Bu sayede oluşabilecek hataların önüne geçerek harika bir tuval elde etmek için en önemli adımı atmış olacaksınız. Numaralı alanlarınızın üstü istemeden de kapansa bu sayede kontrol edebilecek ve hatanızı düzeltebileceksiniz.
2.Yanınızda Islak Bir Bez ve Bir Miktar Su Bulundurun
Hemen hemen her işe başlarken bir hazırlık süreci gerçekleştiririz. Planlamalar yapar ve gerekli malzemelerimizi tamamlarız. Sayılarla boyama yapmaya başlamadan önce de boyama esnasında ihtiyaç duyacağımız birkaç malzeme bulunuyor. Gerekli olacak ve her evde kolaylıkla bulunabilecek yalnızca iki adet malzemeyi hazırladığınızda eşsiz bir boyama deneyimi için hazırsınız. Bu malzemeler; ıslak bir bez ya da peçete, bir kabın içerisine yaklaşık bir su bardağı (200 ml) su şeklindedir. Kolaylıkla hazırlayacağınız malzemeler mükemmel bir tablo elde etmeniz için oldukça önemlidir. Boyama esnasında fırça temizliği ve fırça kuruluğunu sağlamak için bir miktar suya ve beze ihtiyacımız olacak.
3. İlk Olarak Büyük Boyutta Alanların Boyaması Yapılmalıdır
Heyecanla tuvalinizi sipariş ettiniz ve şimdi nasıl en güzel şekilde boyayacağınızı düşündüğünüzü biliyoruz. En güzel şekilde tuvalinizi tamamlamanız için gerekli tüm unsurları sizlerle paylaşacağız. Sayılarla Tuval Boyama işleminize öncelikle büyük alanları belirleyerek başlamalısınız. Belirlediğiniz büyük alanın üst kısımlarda olmasına özen göstermelisiniz. Büyük alanlarda boyama yaparken geniş fırçayı tercih etmek sizin için iyi bir fikir olabilir. Tuvale ilk olarak büyük alanları boyayarak başladığında eliniz fırçalara ve tuvale alışacak böylece küçük alanlara geçtiğinizde ince detayları bile kolayca boyayabileceksiniz.
4. Boyama İşleminde Küçük Alanlar İçin Küçük Fırçayı, Büyük Alanlar İçin Büyük Fırçadan Yararlanılmalıdır
Renklerin muhteşem uyumuyla elde edilen tabloların ardında basit gibi görünen ama aslında dikkat ve özen gerektiren unsurlar bulunur. Şimdiye kadar belirttiğimiz gibi fotoğraf çekmek, gerekli malzemeleri hazırlamak ve büyük alanlardan boyamaya başlamak kadar değerli olan bir unsur daha bulunuyor. Boyama sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu ise fırça seçimidir. Sayılarla Tuval Boyama Setinin içerisinde üç adet farklı uçlarla fırça bulunmaktadır. Sayılarla boyama yaparken alanların büyüklüğüne göre uygun fırça seçimi yapmalısınız. Setin içerisinde geniş alanları rahatlıkla boyayabileceğiniz geniş uçlu bir fırça, küçük ve dar alanları boyayabilmeniz için ince uçlu bir fırça bulunuyor. Orta genişlikteki diğer alanları boyayabilmeniz için de ne ince ne de kalın olan orta kalınlıkta bir fırça daha bulunuyor. Boyama yaparken belirttiğimiz gibi geniş alanlardan başlamalısınız. Geniş alanlar için geniş uçlu fırçayı, dar alanlar için ise ince uçlu fırçayı tercih etmelisiniz. Böylece kusursuz bir şekilde boyama yapabilirsiniz. Muhteşem bir tablo yapabilmeniz için ipuçlarımıza devam ediyoruz.
5. Bir Sonraki Sayıya Geçmeden Önce Başladığınız Sayının Tamamını Bitirin
Heyecanla tuvali boyamaya başladığınızda bir anda renklere sarılarak hızlıca ilerlemek isteyebilirsiniz bu isteğiniz oldukça doğaldır. Kusursuz boyamalar yapabilmemiz için boyamaya nereden başladığımız oldukça önemli bir faktördür. Eşsiz bir boyama deneyimi için tuvalin üst kısımlarındaki numaralı alanlardan boyamaya başlamalısınız. Üst kısımlardan başlamanız tuvalin farklı kısımlarına elinizle ya da farklı şekillerde boya bulaştırma riskinizi azaltır. Tuvali boyamaya 2 numaralı alandan başladığınızı ve 2 numaralı alanın tuvalin üst kısımlarında olduğunu farz edelim. 2 numaralı geniş alanları boyadıktan sonra fırçanızı değiştirerek küçük alanlara doğru ilerlemelisiniz. Boyamaya başladığınız numaralı alanı bitirmeden diğer komşu alanlara geçmemeniz öneriyoruz. Geçişler arasında boyalarınızın kapağını açık bırakmamanız da oldukça önemli bir konudur. Komşu alanlara geçmeden önce bir süre boyadığınız alanların kurumasını beklemeniz boyanın farklı alanlara dağılmasını önleyecektir.
6. Su Kullanmaktan Çekinmeyin
Su hayatımızın vazgeçilmezidir. Temizlik ve günlük hayattaki işlerimiz için ne kadar dikkatli kullanmamız ve israf etmememiz gerekse de boyama esnasında az miktarda suya ihtiyaç duymaktayız. Farklı alanlar arasında renk geçişi yaparken fırça temizliği için su kullanmaktan çekinmemelisiniz. Fırçanızda kalan boyaları hazırladığınız bir miktar su içerisinde iyice temizlemelisiniz. Farklı boyaları kullanırken renklerin birbirine karışmaması için bu işlem oldukça önemlidir. Boyayı kullandıktan sonra işiniz biten fırçaları o anda yıkamanız daha iyi olacaktır. Bekletilen boyalar kuruyarak fırçanıza zarar verebilir. Fırçaları temizleme işlemi sırasında fırçalara zarar vermemeniz iyi bir boyama yapabilmeniz için değerlidir.
7. Boya Fırçasını Boyaya Batırırken Kuru Olmasına Dikkat Edin
Fırçanızı temizlediğinizde hızlıca devam etmek isteyebilirsiniz. Hele ki sonlara yaklaştığınızda bitirme heyecanı ve mutluluğu sizi sardığında aceleci davranarak bazı ufak hatalar yapabilirsiniz. Ancak hata yapmamanız ve mükemmele ulaşmanız için gereken her şeyi sizinle paylaşmaya devam ediyoruz.
Fırça Seçimi her ne kadar önemliyse fırçanın temizliği ve kuruluğu da bir o kadar önemlidir. Boyama esnasında numaralı alanlar arasında geçiş yaparken yıkadığınız fırçanızı hazırladığınız bez ya da peçeteyi kullanarak iyice kurulamalısınız. Fırçanın ıslak kalması durumunda boyanızın içine su karışır. Boyanızın içine karışan su boyanızın renginin açılmasına sebep olarak istediğiniz rengin ortaya çıkmasına engel olabilir. Tabii ki mükemmel bir tablo elde etmek istiyorsak bunun olmasını hiç istemeyiz. Fırçanın kuru olduğundan emin olduğumuzda boya tüplerindeki boyalarınızla tuvalinizi boyamaya devam edebilirsiniz.
8. Boya Tüplerini Kurumaması İçin Kapalı Tutun
Sayılarla boyama yaparken renklerin canlılığı içinizi açarak gününüzü güzelleştirecek. Bu canlı mı canlı renklerin korunması da boyamalarımızın kalitesi, için önemlidir. Boyama esnasında kullanacağımız boyaları muhafaza ederken dikkatli olmalıyız. Uzun süre havayla temas eden boyalar yapısı gereği maalesef ki kuruyor. Tuvalimizin başarıyla boyanabilmesi, eksik kısımlarının kalmaması için boyaları kullanmadığınız zamanlarda, boyama esnasında ya da ara verdiğinizde boya tüplerinin ağzını kapalı tutmaya ve güneş alan yerlere koymamaya özen göstermelisiniz. Boyalarınız kuruduğunda gerekli alanları boyamanız için yeni boya satın almanız gerekebilir. Setin içerisindeki ürünlerle boyamanızı gerçekleştirmenizi çok isteriz aksi takdirde yeni boya satın almak maddi yönden de sizin için istenmedik bir durum olabilir.
9. Boyama İçin Rahat ve İyi Aydınlatılmış Bir Yer Seçin
Her işte olduğu gibi tuval boyarken de rahat olmak başarılı olmak için önemlidir. Rahatça hareket edebilmeniz ve iyi bir boyama deneyimi yaşayabilmeniz için iyi aydınlatılmış bir ortam oldukça önemli bir faktördür. İyi aydınlatılmış bir ortam sayesinde detayları çok daha iyi boyayabilirken hata yapma olasılığınız da bir o kadar düşecektir. Tuvalinizi yerleştirebileceğiniz bir şövalenizin olması rahat bir boyama deneyimi yaşamanızı sağlar. Fırçayı rahatça kullanırken şövale sayesinde eliniz ile boyayı farklı yerlere bulaştırma ihtimaliniz de azalır. Şövale olmadan da tabii ki boyama yapabilirsiniz. Uygun bir zemin ayarladığınızda şövaleye gerek kalmadan en güzel şekilde boyamanızı yapabilirsiniz.
10. Sabırlı Olun ve Mola Verin
Her birimiz farklı karaktere ve kişilik yapısına sahip bireyleriz. Bazılarımız çok sabırlı ve azimli kişiler iken bazılarımız ise sabırsız ve çok daha çabuk sıkılan bir yapıya sahip olabiliyor. Sahip olduğumuz özelliklerimiz de bizlerin yaptığı işleri etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Sayılarla boyama esnasında keyif alarak bir solukta bitirme ihtimaliniz yüksekken bir hevesle başlayıp sıkılma ve yorulma ihtimaliniz de çok olasıdır. Sıkıldığınız ya da yorulduğunuz için kendinizi başarısız hissetmemeli aksine çabanız ve gayretinizden dolayı kendinizle gurur duymalısınız. Günlük hayatın karmaşası içinde kendinize, hobilerinize vakit ayırmak bu tempolu yaşamda yapabileceğiniz en güzel şeydir.
Sıkılmanız başarısız bir Tuval Boyaması yapacağınız anlamına gelmez, böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken tek bir şey vardır, o da dinlenmek. Kendinizde devam etme motivasyonunu göremediğiniz de devam etmek için kendinizi zorlamayın. Sonuçta tuval boyamayı keyif almak ve güzel vakit geçirmek için yapıyorsunuz devam etme gücünü kendinizde göremediğiniz de biraz ara vermek sizin için çok daha iyi olabilir. Mola vermekten kaçınmayın. Güzel şeyler bir anda ortaya çıkmaz, bazen farklı yollar denemek, beklemek ve ara vermek gerekebilir.
Bu yazımızda ilk defa sayılarla boyama yapacaklar için birbirinden işe yarar 10 ipucunu tek bir yazıda sizler için topladık. Boş vakitlerinizde ister tek başınıza ister sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirirken şahane tablolar elde etmek isterseniz Tabdiko.com yalnızca bir tık uzağınızda. Birbirinden çeşitli tuvaller ve çok daha fazlası için sitemizi ziyaret ederek istediğiniz tabloyu seçebilir ve güvenle alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...