Sayılarla Boyama Setinin Yetişkinlere Sağladığı 3 Fayda

Tarih: 05.08.2021 12:45
Sayılarla Boyama Setinin Yetişkinlere Sağladığı 3 Fayda
Sayılarla Boyamanın Faydalarını Keşfedin!
Çoğu birey, çocukken boyama yapmaya, çeşitli şekil ve boyutlarda sayılar bulunan boyama kitapları sayesinde başlamıştır. Şimdi yetişkin olduğumuza göre numaralı boyama yapmanın yaşımız için oldukça çocuksu kaldığını düşünüyoruz. Numaralı boyama etkinliği sadece çocukların eğlenmesi için değildir. Yetişkinlere hitap eden Sayılarla Boyama Setleri de vardır. Ayrıca bu tür çalışmalarda önemli olan yaş değil, keyif alıp almadığınızdır.
Numaralı boyama setlerine sahip olmak ve boyama yapmak için herhangi bir üstün yeteneğe sahip olmak zorunda da değilsiniz. Yeni bir hobi edinmek istiyorsanız ya da sadece rahatlamak ve hayatın stresinden uzaklaşmak istiyorsanız numaralı boyama setleri tam da sizler için uygundur. Numaralı boyama setlerinin günümüzde terapi etkisi yarattığı da gözlemlenmiştir. Kişide stres ve kaygı seviyesini azaltır, odaklanma süresini artırır ve beyin gelişimine katkı sağlar. 

Sayılarla Tuval Boyama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Sayılarla Tablo Boyama yaparken çok dikkatli olmanız gerekir. Satın aldığınız tablo herhangi bir portre, manzara, çiçek ve böcek olabilir. Yetişkin kategorisinde yer alan numaralı boyama tabloları çok ince detaylı olabilir bu yüzden tasarımın her noktasını ayrı bir titizlikle boyamalısınız. Bu tablo üzerindeki alanlar numaralandırılmış olduğu için boyama sırasında çizgilerin dışına çıkmadan ya da boyayı taşırmadan yapmanız gerekir.
Boyalar arasında geçiş yaparken boya kutularının kapakları kapalı olmalı aksi takdirde boya kuruyabilir. Kullandığınız boya akrilik değil ise temizlemesi zor olacaktır. Renkler arasında geçiş yaparken fırçanın temiz olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Fırça temizliğinde nemli bir bez ve ılık su kullanabilirsiniz. Kullandığınız boyanın kaliteli olması da önemli bir noktadır. Su bazlı akrilik boyaları tercih etmeniz çok daha doğru bir seçim olacaktır. 

Sayılarla Tuval Boyama Nasıl Yapılır?
Tuval üzerindeki alanlar numaralandırılır. Aynı zamanda boya kutularının üzerinde de numaralar yer alır. Tuval üzerindeki numarayla boya kutuları üzerindeki aynı numaralar eşleştirilir ve boyama yapılır. Bazen tuval üzerindeki alanda iki farklı numara yer alabilir. Böyle bir durumda numaralara denk gelen boyalar karıştırılır.
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta doğru boyanın doğru alanda kullanılmasıdır. Boyanması gereken resme göre de fırça tercihi yapılır. Resimde detaylı kısımlar yer alıyorsa fırçanın ince, alanlar büyük ise fırçanın kalın olması gerekir. Bu sayede boyamayı daha rahat yapabilirsiniz ve daha pürüzsüz bir tablo ortaya çıkar. 

Numaralı Tablolarınızın Güzel Olması İçin Püf Noktalar
Boyamaya ilk olarak sol elinizi kullanıyorsanız sağ üst köşeden, sağ elinizi kullanıyorsanız resmin sol üst köşesinden aşağıya doğru başlayın. Böylece boyama yaparken boyalı elleriniz resmi lekelemeyecektir. Boyamaya mutlaka koyu renkler ile başlayın. Koyu renkler ile başlarsanız genel temayı daha iyi görebilirsiniz.
Kullandığınız boyayla işiniz bittiğinde kapağını kapatın. Bazı boyalar çok hızlı kuruyabilir. Bunu önlemenin tek yolu ise boyayı kapalı tutmaktır. Boya kurumadan ikinci bir kat sürülmemelidir. Boya kurumadan sürülen ikinci katın hiçbir faydası olmayacaktır. Boya fırçalarının uzun ömürlü olması için peçete yerine nemli bir bez tercih edebilirsiniz. Boyamayı sakin ve acele etmeden yapmanız da oldukça önemlidir. 

Hobi Boyama Setlerimiz İle Yeni Bir Hobi Edinin
Kendin Yap Hobi Setleri ile sizleri mutlu edecek yeni tasarımlar oluşturabilirsiniz. Yeni başlayanlar için ilk başlarda sıkıcı gelse de zamanla ruhunuzun dinlendiğini ve keyif aldığınızı hissedeceksiniz.
Önemli olan işin püf noktalarını araştırmak ve kendinize güvenmenizdir. Tüm bunların sonucunda belki de yeni hobiniz sayılarla tablo boyama olacaktır.
Tabdiko olarak amacımız size en iyi hizmeti sunmak. Daha fazla bilgi ve ürünlerimizden faydalanmak için bizi takip edin.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...