MANDALA BOYAMA NEDİR NEYE İYİ GELİR

Tarih: 05.08.2021 12:45
MANDALA BOYAMA NEDİR NEYE İYİ GELİR
Boyama yapmak başlı başına el becerilerini geliştiren bir uğraş. Bunun çok popüler yollarından biri de Mandala Boyama. Kökleri Uzak Doğu’ ya dayanan mandala boyama, bir meditasyon biçimi de olmakla birlikte, günümüzde her yaştan insan için eğlenceli bir hobi olarak da kullanılıyor. Bu yazımızda mandala boyamanın ne olduğunu ve yararlarını ele alacağız.
Mandala Boyama Nedir?
Mandala, Sanskritçe' de ‘çember’ veya ‘merkez’ anlamına gelir. Bizim kültürümüzdeki dantel örgüsüne benzer olarak mandalada da merkezden başlayıp bütüne ilerleme düzeni var. Mandalada merkeze bir geometrik şekil çizilir ve bu şekil simetrik desenlerle tekrarlanır.
Merkez şekilden başlayıp, bütüne doğru ilerleyerek ruhu arındırmak, refaha erişmek amaçlanır. Hinduizm ve Budizm’ de bir ibadet olarak yapılmasıyla birlikte, günümüzde sanat terapisi ya da bir meditasyon türü olarak da kullanılıyor. Mandala Boyama Tabloları ise bu desenlerin içlerini boyalarla doldurma aktivitesidir.
Tabdiko, sizlere hem ahşap üzerinde hem de tuval üzerinde Mandala Boyama Setleri sunuyor. Ahşap boyama setinin içerisinde ihtiyacınız olan boya ve fırçalar ve tuval boyama setinde keçeli kalem seti bulunuyor. Bununla birlikte tuval mandalanızı yağlı boya, keçeli kalem, akrilik boya, sprey boya vb. istediğiniz ürünle boyayarak özgün eserler ortaya koyabilirsiniz.
Mandala Boyama Neye İyi Gelir?
Mandala boyama, tarihi yüzyıllar öncesine ait olduğu ve uzun yıllardır yapıldığı için hakkında çok sayıda çalışma var. Bu çalışmalar Mandala Boyamanın Yapmanın Faydalarını kanıtlamış oldu. Bu faydalardan bazıları:
1) Stresi azaltır; iş veya okul stresi, maddi sıkıntılar, aile veya arkadaş ilişkilerindeki problemler gibi dertleri çözmeye çalışırken pek çoğumuz ruh sağlığımızı ikinci plana atıyoruz. Mandala boyama bütün bu sorunların yoğunluğundan bizi kurtarır. Mandala boyamak dikkat ve sakinlik gerektirdiğinden, konsantrasyonumuz boyama üzerindeyken stres ve kaygıdan arınmış saatler geçirmemizi sağlar.
2) Sabır ve azmi artırır; Mandala boyama incelikli bir uğraş olduğundan boyamanızı bitirdiğinizde hem azminize hem sabrınıza kendiniz hayret edeceksiniz.
3) Hayal gücü, yaratıcılık ve problem çözme gibi becerileri geliştirir; Mandala boyarken hangi renklerin birbiriyle uyumlu olduğunu görmek, yanlış boyadığınız bir yeri nasıl düzelteceğinizi çözmek sizlere bu becerileri kazandıracaktır.
Mandala Boyama Kaç Yaş İçindir?
Mandala boyama hem çocuklar hem yetişkinler için yararlı bir aktivite. Çocuklar da hayatın hızlı temposundan bunalmış ya da yararlı bir hobi edinmek isteyen yetişkinler de mandala boyama yapabilir.
Pek çok çocuk duygularını kelimelere dökmek yerine boyama ve sanat yoluyla ifade eder. Bu yüzden mandala boyama çocukların duygularını ve hissettiklerini aktarmalarına yardımcı olur. Aynı zamanda çocuklarda el-göz koordinasyonu oluşmasına, zeka ve muhakeme gelişimine yardım eder. Kısacası mandala boyama için yaş sınırı yoktur. Sadece çok küçük çocuklar için daha büyük çizgili, az detaylı mandalalar seçmenizi öneririz.
Bu yazımızda sizlere ‘mandala boyama nedir, yararları nelerdir ve kimler içindir?’ konusu hakkında bilgiler verdik. Mandala boyamayı ister şifa kaynağı olarak ister eğlenceli bir aktivite olarak hayatınıza alıp günlük hayat kalitenizi artırmak isterseniz unutmayın,sadece bir tık uzağınızdayız!

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...