Sayılarla Boyamaya Nasıl Başlanılır?

Tarih: 05.08.2021 12:45
Sayılarla Boyamaya Nasıl Başlanılır?
Sayılarla Boyama, resme başlamak isteyenler, sevdikleriyle kaliteli zaman geçirmek, boş zamanlarında sanatla ilgilenip deşarj olmak isteyenler için en ideal hobilerden biri. Göz alıcı tablolar yaratmak için profesyonel ya da tecrübeli olmanıza gerek yok. Tabdiko, Sayılarla Tuval Boyama Setlerinde seçtiğiniz tabloyla birlikte ihtiyacınız olan fırçalar ve boyaları da sizlere ulaştırır. Size sadece tablodaki numaralı yerleri boyamanın keyfini çıkartmak kalır. Numaralı tuval boyama, anksiyete seviyesini azaltma, odaklanma süresini uzatma, hem fiziksel hem zihinsel bir aktivite olması gibi yararları sayesinde günümüzde giderek popülerleşmekte. Bu yazımızda, numaralı tuval boyamaya nasıl başlanacağı ve kullanılan malzemeler hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız. 

Sayılarla Tuval Boyamaya Nasıl Başlanılır?
Numaralı tuval boyamanın çok tercih edilen hobilerden biri olmasının sebebi, hiçbir el alışkanlığına ihtiyacınızın olmamasıdır. Boyama yaptıkça elbette eliniz yatkınlaşacaktır ancak bu başlangıçta gerekli değildir. Tabdiko, içerisinde kasnağa gerilmiş baskılı tuval, fırça seti, akrilik boya seti ve tablonun referans baskılı resmi olan zengin set içeriğiyle ‘Ne almam gerek, nasıl başlarım?’ gibi sorulara cevap oluyor. Numaralı tuvalinizde büyük alanları büyük fırçayla, daha küçük yerleri küçük fırçayla boyamanızı öneririz. Boya ve fırçalarınızın yanına farklı bir renge geçtiğinizde fırçanızı temizlemek için bir kap su alın ve boyamaya başlayın! 

Tuvale Akrilik Boya Olur mu?
Cevap evet! Akrilik boyalar; hızlıca kuruması, kokusuz olması, toksik maddeler içermemesi, kolay kullanılması ve su bazlı olması gibi özellikleri sayesinde en çok tercih edilen boyalardandır. Su bazlı olması, akrilik boyanızı isterseniz seyreltmenize, yanlış bir yeri boyarsanız su ile silmenize olanak sağlar. Akrilik boyaları, kağıt, cam, ahşap seramik gibi pek çok yüzeyde kullanabileceğiniz gibi tuval üzerinde de rahatça kullanabilirsiniz. Tabdiko sizlere 1. kalite pamuktan oluşan tuvalleri ahşaba gerilmiş halde sunar, bu sayede ister akrilik boyayla ister yağlı boya ya da renkli kalem gibi dilediğiniz ürünle boyama yapabilirsiniz. 

Tuvale Guaj Boya Kullanılır mı?
Guaj boya hem akrilik hem sulu boyadan bazı özellikler içerir. Bu yüzden tuvalde kullanılması uygun olan boyalardandır. Guaj boyanın, aynı sulu boyada olduğu gibi, kullanılmadan önce su ile eritilmesi gerekir. Tuvalde boya yaparken guaj boyanın kumaşta çok dağılmasını engellemek için boyanızı su ile açarken suyu çok az miktarda kullanmaya dikkat etmenizi öneririz. Guaj boyanın kapatıcılık etkisi ne sulu boya kadar az, ne de akrilik boya kadar fazladır. Akrilik boya kadar kapatıcılık sağlamak için guaj boyayı birkaç kat uygulayabilirsiniz. Fakat bu uygulama tuval üzerindeyken guaj boyanın çatlamasına sebep olabilir. Guaj boya da su bazlı olduğundan kuruma süresi oldukça hızlıdır. Bu da resminizi bitirirken zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Genel olarak baktığımızda, tuval boyarken guaj boya kullanabilirsiniz ancak tuval üzerinde çalışmanızı kolaylaştıracağı için kendinizi geliştirdikçe akrilik boyaya geçmenizi tavsiye ederiz. 

Tuval Boyama Malzemeleri Nelerdir?
Daha önce hep kağıtta çalıştıysanız ya da tamamen yeni başlıyorsanız tuvalde boyamaya başlamak kafa karıştırıcı olabilir. Ancak tuval boyamak sadece birkaç malzemeyle mümkündür. Bu malzemeler; tuval, kullanacağınız boya (akrilik, yağlı boya, guaj boya gibi),boyama fırçaları ve boyanızı koyacağınız bir palettir. Tabdiko Sayılarla Boyama Setlerinde bütün bu ekipmanları birlikte sizlere sunduğu için tuval boyamak için önünüzde hiçbir engel kalmıyor.
Bu yazımızda sizlerle numaralarla tuval boyamaya nasıl başlanılacağı, tuval üzerinde hangi boyaların kullanıldığı ve yeni başlayanlara gereken malzemeler hakkında bilgiler verdik. Sizlere yardımcı olmasını dileriz. Daha fazla bilgi için bizlere iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...